Over Corrie

De beelden van Corrie zijn geïnspireerd door mens en natuur. Met haar bloemisten achtergrond is het vanzelfsprekend dat mooie bladvormen en krullende varens regelmatig terugkeren in haar werken. Maar ook vrouwfiguren en samenscholende dieren krijgen onder haar handen vorm in klei, steen of brons. Vooral de uitdagingen om dit van verschillende materialen te maken boeit haar. Zo zijn haar vrouwfiguren en torso’s van steen een voorbeeld geweest om ze van klei of brons te maken en andersom.

Corrie heeft na haar eerste workshop steen bewerken lessen gevolgd in boetseren, beeldhouwen en tekenen bij verschillende beeldende kunstenaars zoals: André Kruysen, Cor Dam, Josine Croin en Ingrid Rekers.

In 2020 is zij geslaagd voor de  ambachtelijke opleiding Keramische Technieken aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. In 2021 heeft zij haar extra leerjaar glazuur afgerond. Na het afronden van deze opleiding is zij zich verder gaan ontwikkelen in keramische objecten die samengesteld zijn uit draaien en handvormen. Hierbij is zij opzoek naar ruimtelijkheid en beweging. Ook hierin zijn organische vormen terug te vinden. Daarnaast maakt zij ook gebruiksgoed waarbij de afdeklaag vaak bestaat uit zelfontwikkelde glazuren.